Stratovarius ikväll

Ikväll ska jag gå på konsert på Mejeriet i Lund och se power metal veteranerna från Finland, Stratovarius. Det ska bli intressant och kul att se dem igen. För att jag har sett dem en gång tidigare, men det var nästan exakt tio år sedan. Nämligen på Sweden Rock Festival 2000.
Fastän de har gjort ett par plattor till och bytt ett par medlemmar under 2000-talet så är ändå mina favoritplattor med Stratovarius från 90-talet. Då var det riktig powermetal nu är det lite mer melodiös metal över deras låtar.
Min absoluta favoritplatta är Visions från 1997 med låtarna Black Diamond och Forever Free. Dessa låtar finns ju även med på liveplattan från 1998.

För att nämna något om förbanden så har jag sett Dream Evil (från Sverige) en gång tidigare som förband till Blind Guardian på Mejeriet i Lund 2002.

Throwdown som det andra förbandet heter har jag aldrig hört tidigare. Det ända jag vet är att de kommer från Finland. Letade upp några låtar på Spotify härom dagen och det lät väldigt tungt, inte alls som de andra två banden.

Har lagt upp några videos på en speciell sida här intill för de som höra hur dessa band låter.

Jag återkommer imorgon efter konserten med ytterligare kommentarer.

Annonser

~ av stokkrokk på februari 6, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: